• 1403/07/30 - 13:40
  • - تعداد بازدید: 106
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

امنیت غذایی در پرتو اخلاق به نتیجه می‌رسد

 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این که امنیت غذایی تنها با اخلاق به نتیجه درست می‌رسد، تصریح کرد: برخی از الگوهای کشاورزی اگر‌چه باعث افزایش تولید شده، اما در بسیاری از موارد ضمن آسیب به محیط زیست منجر به بروز بیماری‌ها و اختلالات در حیات طبیعی هم شده‌اند.

 

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهادکشاورزی، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه امروز در نخستین همایش اخلاق در کشاورزی و غذا با اشاره به تعریف حکمرانی امنیت غذایی، این مفهوم را شامل پنج مرحله سیاست‌گذاری، تنظیم‌گری، راهبری، تصدی‌گری، نظارت و ارزیابی دانست و خاطرنشان کرد: این پنج مرحله باید در فرآیندی یکپارچه و با همکاری دولت، بخش خصوصی و تعاونی‌ها در تمامی مراحل به کار گرفته شوند تا حکمرانی امنیت غذایی محقق شود.

 

وی ضمن درخواست از مسوولان وزارت جهادکشاورزی و سایر وزارتخانه‌ها برای پیگیری جدی اجرای سند امنیت غذایی گفت: برای تدوین این سند ۴۰۰ محقق و ۳۰ مرکز علمی و تحقیقاتی مشارکت داشتند.

 

خسروپناه با اشاره به تعریف امنیت غذایی توسط سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (FAO)  و همچنین تعریف این مفهوم در سند ملی دانش‌بنیان امنیت غذایی در سال ۱۴۰۲، اظهار داشت: دسترسی فیزیکی، اقتصادی و عادلانه همه مردم به غذای کافی، سالم، مغذی و حلال، یکی از ارکان مهم تأمین امنیت غذایی است.

 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با اشاره به مشکلات و آسیب‌های موجود در بخش کشاورزی و استفاده از فناوری‌های نوین بدون در نظر گرفتن ابعاد اخلاقی، با طرح پنج اصل بنیادین برای تحقق حکمرانی امنیت غذایی در پرتو اخلاق زیستی، بر اهمیت توحیدمحوری، حفظ حیات طبیعت، ذاتی و همگانی بودن ارزش‌های اخلاقی، تأثیر متقابل جسم و روح، و بومی‌سازی دانشگاه‌های نوین در راستای اخلاق انسانی تأکید کرد.

  • گروه خبری : اخبار روز
  • کد خبر : 186023
مریم  مهدوی
خبرنگار

مریم مهدوی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید